...internetowy notes z przepisami..
Wszystkie zdjęcia na blogu są dziełem autorskim. Zabronione jest kopiowanie, przetwarzanie oraz rozpowszechnianie bez mojej wiedzy i zgody. Proszę o uszanowanie moich praw autorskich.


Skrzynka pocztowa Napisz do mnie e-mail


Blog > Komentarze do wpisu

Łosoś Pod Zieloną Pierzynką

Składniki:

  • 4 filety z łososia ( ok. 200 g każdy )
  • 120 g masła
  • 1 żółtko
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 100 ml białego wina
  • wiązka koperku
  • wiązka pietruszki
  • sól i pieprz
  • 4 plastry limonki

 

Masło mieszamy z żółtkiem, drobno posiekaną zieleniną i bułką tartą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. W żaroodpornym naczyniu posmarowanym masłem układamy filety i smarujemy wierzch ziołowym masłem. Do naczynia z rybą wlewamy wino i dodajemy plaster limonki do każdej porcji.

Rybę pieczemy przez 30 - 35 minut w 110 st. C, następnie zwiększamy temperaturę do 200 st. C na kolejne 5 minut.

 

piątek, 06 lipca 2012, rozmaryn_ka
Łosoś Pod Zieloną Pierzynką2012/07/06 11:52:29http://rozmarynka.blox.pl/2012/07/Losos-Pod-Zielona-Pierzynka.html

Polecane wpisy

Komentarze
2012/07/07 12:38:50
Mniam, moja ulubiona rybka :) W winku jeszcze nie robiłam...
-
2012/07/07 21:36:52
Super łosoś,taki apetyczny ,kupię w Lidl mrożone filety z łososia i taki zrobię.